خانه تماس با ما کتابخانه سایت‌های حامی گالری کمپین در بند آرشیو English

پذيرش > کمپین در بند > پرونده خرم آباد > سه تن از فعالان اجتماعی خرم آباد که در کارگاه کمپین یک میلیون امضا برای (...)

سه تن از فعالان اجتماعی خرم آباد که در کارگاه کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز دستگیر شده بودند، آزاد شدند

26 شهریور 1386 - - نسخه قابل چاپ

تغییر برای برابری : طبق خبرهای رسیده سه فعال اجتماعی خرم آباد ، بهمن آزادی، رضا دولتشاه و خسرو نسیم پور، که روز جمعه 23 شهریور در کارگاه "کمپین یک میلیون امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز" دستگیر شده بودند، عصر دیروز آزاد شدند. اما تلاش ما برای گفتگو با آنها و دریافت اطلاعاتی مبنی بر نحوه آزادی و وضعیت آتی شان هنوز به حایی نرسیده است.

خبر مرتبط
انعكاس بازداشت هاي خرم آباد در وبلاگ ها/ بالاترين

بازداشت فعالان جنبش زنان، این بار در خرم آباد /شهرزاد نيوز

کانون زنان ایرانی: بر بازداشت شدگان خرم آباد چه گذشت

بازداشت سه نفر در كارگاه آموزشي حقوق زنان در خرم‌آباد/ايسنا


25 شهریور 1386- بی خبری نگران کننده از وضعیت سه فعال اجتماعی خرم آباد

دیروز خانواده های رضا دولتشاه، بهمن آزادی و خسرو نسیم پور که روز 22 شهریور در کارگاه آموزشی کمپین یک میلیون امضا در خرم آباد بازداشت شده بودند برای پیگیری وضعیت همسران و فرزندانشان به دادگاه مراجعه کردند اما به آنها گفته شد خبری ندارند.این درحالی است که آنان به کلانتری ها ، زندان ها، اطلاعات ... نیز قبلا مراجعه کرده بودند. امروز نیز خانواده ها جلوی دادسرا تجمع کردند.سرانجام به آنها اجازه ورود به دادستانی را دادند اما بعد از چند ساعت معطل نگه داشتن خانواده ها اظهار بی اطلاعی کردند.

یکی از بستگان خسرو نسیم پور می گوید:« دادستان کاملا اظهار بي اطلاعي کرد و گفت هنوز پرونده اي براي او نفرستاده اند. او ما را به معاونت دادستانی ارجاع داد و آنجا هم جوابی نگرفتیم. معاون دادستان گفت حتما آنها را به خاطر گرايشات شان ! نگه داشته شده اندو ما هم گفتیم مگر تفتیش عقاید آزاد است؟ او درنهایت ما را بیرون کرد و گفت برید فردا صبح بیایید تا فردا خبر قطعی را می دهیم »

به جز بی اطلاعی، آنچه نگران کننده است وضعیت آنهاست. خواهر رضا دولتشاه می گوید : « رضا و خسرو هر دو میگرن دارند و دارو مصرف می کنند . هرجه اصرار کردیم که داروهایشان را به انها بدهید اهمیت ندادند.»

اخبار مرتبط:

گفتگوی رادیو آلمان با نسرین ستوده در مورد بازداشت ها در خرم آباد

خبر رادیو زمانه

در لرستان اتفاق افتاد: ضرب و شتم فمینیست ها، بازداشت سندیکالیست ها / وبلاگ لابراتوار کلنگ


اطلاعیه کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری در مورد بازداشت 25 تن از افراد در خرم آباد و سه تن از اعضای این کمیته

روز جمعه 23/ 6/ 86 ، ساعت 11صبح نیروی انتظامی و امنیتی خرم آباد به نشست فعالان جنبش زنان که دراین شهر و درمنزل یک از اعضای کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری تشکیل شده بود یورش برده و تمام افراد شرکت کننده در نشست (24نفر) را بازداشت کردند. این نشست با حضور تنی چند از فعالان جنبش زنان در تهران که به خرم آباد رفته بودند تشکیل شده بود.ماموران پس از تفتیش منزل به مردان شرکت کننده در نشست دستبند زدند و می خواستند به زنان نیز دستبند بزنند که با مقاومت آنان رو به رو شدند و از این کار منصرف شدند. بازداشت شدگان سپس با چشم بند به یکی از بازداشتگاه های شهر منتقل شدند. ماموران ازتمام بازداشت شدگان بازجویی کردند و در اواخر شب جز سه نفر بقیه را ازاد کردند. این سه تن که از اعضای کمیته هماهنگی در خرم آباد هستند عبارتند از خسور نسیم پور، رضا دولتشاه ، و بهمن آزادی . با وجود مراجعه خانواده های این فعالان کارگر به مقرهای نیروی انتظامی از محل نگهداری و وضعیت آنان خبری در دست نیست.

ما هجوم نیروهای انتظامی و امنیتی به نشست فعالان جنبش زنان را محکوم می کنیم و خواهان آزادی سریع و بی قید و شرط اعضای کمیته هماهنگی در خرم آباد هستیم.

کمیته هماهنگی برای ایجاد تشکل کارگری 24/ 6 /86
سایت کمیته هماهنگی

برای آشنایی بیشتربا این کمیته اینجا را ببینید.


بازداشت 25 نفر در کارگاه آموزشی کمپین یک میلیون امضاء در خرم آباد

کارگاه آموزش حقوق زن در خرم آباد با حمله پلیس، ضرب وشتم و بازداشت شرکت کنندگان و اعضای کمپین یک میلیون امضا متوقف شد. 25 شرکت کننده این کارگاه تا نیمی از شب در بازداشت بودند. رضا دولتشاه، بهمن آزادی و خسرو نسیم پور فعالان اجتماعی خرم آباد که مورد ضرب و شتم پلیس نیز قرار گرفته بودند همچنان در بازداشت بسر می برند و به رغم پیگری های دوستان و خانواده هایشان هیچ خبری از وضعیت و مکان بازداشت شان اعلام نشده است.جرم آنها برگزاری یک کارگاه آموزشی در خانه ای کوچک و با عده ای محدود است در مورد قوانین نابرابر همچون تعدد زوجات، شهادت، دیه نابرابر و.. یعنی همان مسائلی که برخی از مسئولان کشورمان هم گاه و بیگاه مطرح کرده اند.

آنچه می خوانید گزارش تکان دهنده ای است از رفتار خشونت آمیز ماموران نیروی انتظامی و امنیتی با فعالان جامعه مدنی:

پنجشنبه ساعت 6 صبح 22 شهریور ماه منصوره شجاعی، جلوه جواهری، زارا امجدیان و نفیسه آزاد از اعضای کمپین یک میلیون امضا برای برگزاری کارگاه حقوق زنان وارد خرم آباد شدند و در منزل میزبان، (رضا و مهتاب دولتشاه) که از فعالان اجتماعی خرم آباد و علاقه مندان به کمپین یک میلیون امضاست مقدمات برگزاری کارگاه را فراهم کردند.

روز اول به آشنایی با شهر و مردم منطقه و محله و تهیه لوازم و برنامه ریزی برای اجرای کارگاه با روش جدید سپری شد.

صبح جمعه کارگاه با کمی تاخیر آغاز شد. هنوز بخش معرفی کمپین و شرح تاریخچه جنبش زنان در ایران تمام نشده بود که حدود ساعت 11.40 دقیقه در به شدت کوبیده شد. وقتی بهمن آزادی همسر یکی از شرکت کنندگان در را به روی آنان باز کرد، 10 پلیس مسلح با لباس نظامی و شخصی و 3 پلیس زن با خشونت وارد خانه شدند و از همان آغاز، به وی حمله کرده و با قنداق تفنگ ولگد او را مورد ضرب وشتم قرار دادند. درمیان بهت و حیرت 25 شرکت کننده کارگاه، پلیس با خشونت و بی حرمتی به همه زنان ومردان حاضر که به آرامی و جدیت به مطالب کارگاه گوش سپرده بودند آنها را به دو اتاق راندند. در یک اتاق به خشن ترین شیوه زنان را برهنه کردند و تمام بدن آنها را مورد بازدید قراردادند و در اتاق دیگر مردان را. علاوه بر این، تمام وسایل شخصی صاحبخانه و میهمانان را به هم ریخته و تجسس کردند. همه این کارها با اهانت و توهین زیاد به شرکت کنندگان همراه بود.

پس از یک ساعت توهین و تجسس و ضرب وشتم و ضبط وسایل شخصی، تعداد زیادی دستبند آوردند. ابتدا به دست مردان دستبند زده و آنها را از خانه خارج کردند، با فریادهای اعتراض آمیز زارا امجدیان و حمایت بقیه اعضای کمپین، زنان از دستبند زدن امتناع کردند. شرکت کنندگان در کارگاه هنگام خروج از منزل درکمال تعجب با جمعیتی رو به رو شدند که پلیس به آنان گفته بود که این افراد به خاطر " راه انداختن بساط لهو و لعب" بازداشت شده اند!

مینی بوس های حامل بازداشت شدگان به سمت کلانتری خرم آباد و بازداشتگاه معتادان و قاچاقچیان به راه افتاد و سرنشینان خود را در آنجا پیاده کرد. بی احترامی و هتک حرمت و گاه تهدید به ضرب وشتم و دستبند و...غیره چاشنی این گرد هم آیی اجباری بود:« مردان را به جای دیگر بردند و ما را که 14 زن بودیم در راهروهای باریک و تاریک کلانتری مدتها بدون تکلیف نشاندند. بالاخره حاج آقای قاضی پرونده وارد شد و مواردی را یادآوری کرد از جمله " شما همان زن هایی هستید که می خواهند به جای یک شوهر 4 شوهر داشته باشند و...یا بیچاره زنان خرم آباد که شما می خواهید آنهارا آگاه کنید"»

زنان بازداشت شده را در دو سلول 3 متری به زور چپاندند. یکی از دختران جوان مبتلابه آسم حالش به شدت وخیم بود و وقتی درخواست پزشک می شد می گفتند" صبر کنید. الان کارتان تمام می شود" بالاخره ساعت 3 بعدازظهر عده ای با میز و صندلی آمدند و راهروهای تاریک وباریک را تبدیل به اتاقهای بازجویی کردند. زنان را دوتا دوتا از سلول های تنگ و کوچک صدا کرده و مورد بازجویی قرار می دادند: «آنها مطالبی راجع به بیوگرافی خودمان، کمپین، نحوه آشنایی مان با صاحبخانه سوال می کردند.»

پس از بازجویی، زنان را مجددا با مینی بوس و این بار با سرهای پایین به محل دیگری بردند:«مرتب تهدید می کردند مبادا بیرون را نگاه کنید. اگر سرتان را بالا ببرید حتما توسری محکمی می خورید!!» مکان بعدی مربوط به اداره اطلاعات بود. هر 14 نفر را در اتاقی بزرگ و روشن کنار هم نگهداشتند.

«تا ساعت 4.30 هیچ خبری نشد تا این که کم کم با اصرار خودمان و به در کوبیدن و صداکردن نگهبان ها، یکی یکی برای بازجویی مجدد رفتیم. پس از بازجویی از همه، به ویژه از زنان خرم آبادی می خواستند که تعهد دهند دیگر در جلسات غیر قانونی وبدون مجوز شرکت نکنند، و به اعتراض آنان که این جلسه اصلا غیر قانونی نیست توجه نمی کردند و می گفتند کارشان قانونی است. البته اعلام می کردند که طبق ماده 498 قانون جزا حتی اگر درخانه خودتان بخواهید جمع شوید باید مجوز داشته باشید. و ما هم مرتب متذکر می شدیم که اما طبق ماده 27 قانون اساسی حتی در خیابان هم می توان بدون مجوز به برگزاری جلسات مسالمت امیز و بدون حمل اسلحه اقدام کرد.

ادعای آقای قاضی در حالی است که ماده 498 قانون مجازات اسلامی، اشاره ای به تشکیل یک کارگاه آموزشی در منزل شخصی افراد نداشته و درباره تشکیل دسته ، جمعیت یا شعبه جمعیت است. براساس این ماده : «هر کس با هر مرامی، دسته جمعیت یا شعبه جمعیتی بیش از دو نفر در داخل یا خارج از کشور تحت هر اسم یا عنوانی تشکیل دهد که هدف آن بر هم زدن امنیت کشور باشد و محارب شناخته نشود به حبس از دو ماه تا ده سال محکوم می شود».
از سوی دیگر آقای قاضی دوماده قانونی را با هم ترکیب کرده بود و مجازات تعیین شده در ماده 499 برای ماده 498 عنوان کرده است. آقای قاضی گفت :« طبق ماده 498 هر کسی با هر مرامی، دسته جمعیت یا شعبه جمعیتی بیش از دو نفر در داخل یا خارج از کشور تحت هر اسم و عنوانی تشکیل دهد از سه ماه تا پنج سال حبس دارد اگر که مجوز نداشته باشد!» البته قاضی محترم در واقع قانون دیگری را اختراع کرده بودند.

آخرین سکانس این برنامه برگزاری شوی اعتراف ... بود «همه زنان را در اتاقی نشاندند و عده ای با دوربین فیلمبرداری وعکاسی داخل اتاق شدند و آقای قاضی که فرد معممی از اهالی اصفهان بود و همچنان معتقدبود که هدف ما اختیار کردن 4 شوهر برای خومان ویک زن برای همسرانمان است ، پس از آنکه ما را به عنوان فریب خوردگان کمپین و فریب خوردگان آقای دولتشاه نصیحت کرد، از همه دعوت کرد که به سخنان رضا دولتشاه گوش دهیم. بعد دو مامور رضا دولتشاه را که با چشمان متورم و قرمز و پاهای لرزان شباهتی به آقای دولتشاه که ما روز گذشته با او آشنا شده بودیم نداشت، آوردند. روی صندلی نشست و گفت از اینکه اعضای کمپین را به خانه اش دعوت کرده است و این مشکلات به وجود آمد عذر می خواهد. اما بازجو (در حالی که تفتیش عقاید امری غیر قانونی است)، مرتب پافشاری می کرد که خودت را کامل معرفی کن و بگو که چه کسی هستی و چه طرز فکری داری و....سرانجام رضا با لحن آرام و مهربانش که تنها نشان َآشنای رضا دولتشاه دیروزی بود گفت:« من رضا دولتشاه هستم و پیگیر مطالبات صنفی کارگران و زحمتکشان».

ارسال به بالاترین ، توییتر ، فریندفید ، فیسبوک






در همين بخش :

بهاره هدایت را آزاد کنید؛ درخواست ۴۵۵ تن از فعالان زنان، دانشجویی واجتماعی از قوه قضاییه
بیانیه بیش از ۱۵۰ تن از مدافعان حقوق بشر بین المللی برای آزادی بهاره هدایت و مریم شفیع پور
ششمین روز از کمپین «ده روز با بهاره هدایت» با عنوان «روز سلامت»
پیام ضیا نبوی و مجید دری از زندان کارون اهواز به کمپین«ده روز با بهاره هدایت»
روز پنجم از کمپین ده روز با بهاره هدایت:« بهاره، یک فرزند و یک خواهر است»

ديگر بخش ها :

طرح یک میلیون امضا | مقالات | سایت نوشته ها | اخبار | گزارش كمپين | گفت و گو | علیه سکوت | كوچه به كوچه | نامه های شما | گزارش ویژه | گفتگو با اعضا | ویژه سالگرد کمپین | تصویر برابری | دل آرام علی | تریبون | مقالات | تاریخ شفاهی | خارج از چارچوب | کتابخانه | درباره کمپین | کمپین در شهرها | کمپین در بند | صدای تغییر | ویژه 22 خرداد | لایحه حمایت از خانواده | گالری | عشا مومنی | امیر یعقوبعلی | خدیجه مقدم | راحله عسگری زاده و نسیم خسروی | پروین اردلان،جلوه جواهری، مریم حسین خواه، ناهید کشاورز | زینب پیغمبرزاده | سعیده امین، سارا ایمانیان، محبوبه حسین زاده، ناهید کشاورز و همایون نامی | احترام شادفر | نسیم سرابندی زاده،فاطمه دهدشتی | وبلاگ مهمان | پرونده خرم آباد | دستگیری ها | مریم مالک | پرستو اللهیاری | مهرنوش اعتمادی | سمیه رشیدی | Other Languages | همراهان | «فراخوان کمپین ده روز با بهاره هدایت» | English